Kennel RADICATI

    UPPFÖDNING AV TYSK SCHÄFERHUND

Vår familj!

Resan med schäfer började år 2000.

Jag har sedan dess alltid haft just schäfer då det är en alldeles utmärkt allroundhund.

Har haft avelsarbetet vilande ett tag i samband med att livet tog en ny vändning, men känner att nu är det dax att starta igång igen med ny energi!

Vi är en stor familj på mamma, bonuspappa och 5 barn. Barnen bidrar till att hundarna är vana vid just barn i olika åldrar, stora som små.

I huset bor några schäfrar, Lora & Hanna är våra tikar som vi har till sällskap, och som även används i avel. Här finns även Amerikansk Bulldogg som gärna umgås med schäfrarna som sällskap.

Hundarna är fantastiskt sociala och trevliga som både ställs ut på diverse utställningar och tränas på olika vis. Vi bor i utkanten av Sjöbo i Vollsjö där naturen och omgivningarna är alldeles underbara.

Välkomna till oss!

Kennelnamnet

Hur kom vi på vårt kennelnamn? Jo vi satt och gick igenom vad vi ville åstadkomma med vår avel, vad som är viktigt för oss.. Styrka, sundhet, en stabil grund helt enkelt. Både mentalt och fysiskt! Så då ville vi ha något lite annorlunda, latin är ju gammalt och läckert. Så vi funderade över en symbolik, starka rötter! Namnet Radicati valde vi därför det betyder just starka rötter, precis vad vi ville ha som grund i kenneln. Valparna kommer även de att få latinska namn med en betydelse, lite annorlunda och lite mer genomtänkt!

En idé är född

Varför välja oss?

Ja, kennlarna är många på marknaden och efter olika behov. Vad vi kan erbjuda er är en familjemedlem som ni förhoppningsvis får många års glädje utav. Som vi hoppas att ni kan träna, tävla och ställa ut om ni har den önskan. Vi gör vårt bästa i att se till så att valparna får en så god förutsättning som möjligt genom aveln. Man väljer inte ut sin valp själv utan vi försöker matcha rätt valp till rätt hem efter deras och era förutsättningar. Vi hoppas och önskar att valparna kommer till livslånga hem med massor av kärlek, omtanke och omvårdnad.